Monday, September 18, 2006

Startrefleksion

Det er ud fra en del overvejelser at jeg har valgt faget Den Brugerskabte Web. Først vil jeg trække linien 2-3 år tilbage til mine begrundelser for at vælge at læse Biblioteks- og Informationsvidenskab på DB. Det har aldrig været min hensigt at blive bibliotekar. Jeg er aldeles ikke nogen bogorm, - men jeg er en systematiker og har en lidenskab for at “ordnung must sein!”. Jeg mener jeg er praktisk og reflekterende anlagt. I skolens informationsmateriale om uddannelsen fandt jeg flere lovende udsagn, om at dette var en bred uddannelse, hvor min profil så ud til at passe ind, og at uddannelsen sagtens kunne danne et solidt grundlag, hvis man ønskede at arbejde med kulturformidling el.lign.

Derudover syntes jeg at uddannelsen kunne supplere min anden 2 ½ årige uddannelse “Akademiøkonom i Turisme”, som var meget forretnings- og service orienteret. Uden helt at være sikker på hvordan disse kunne kombineres, eller præcis hvilke arbejdsopgaver jeg skulle stile imod efter endt studie, så kom jeg i gang. Efter 4 spændende og lærerige semestre, føler jeg at jeg har en rimelig god teoretisk base indenfor “biblioteksvidenskab”. Jeg ved det er afhængigt af hvordan man forstår ord, men jeg ønsker at komme længere med “informationsvidenskaben”. Og i særdeleshed i forbindelse med formidling og kommunikation.

I mine overvejelser for at vælge Den Brugerskabte Web indgår også bevidstheden om, at nu er jeg startet på mit sidste år af bachelor-uddannelsen, så nu vil jeg vælge fag som ikke kun er interessante, men sandelig også ser ud til at kunne bruges til noget praktisk ude i arbejdslivet! Med faget Den Brugerskabte Web regner jeg med for det første at få et indblik i webbens forskellige dimensioner og funktioner. F.eks. hvordan kommunikeres og hvad kommunikeres via web? Hvilke muligheder og konsekvenser har webben med sig?

På webben sker der en hastig udvikling, og jeg håber at dette fag kan give mig et overblik og et godt grundlag for i fremtiden selv at følge webbets udvikling. Og helst at udnytte dets muligheder. I dette semester vil jeg være opmærksom på hvordan og i hvilken grad webben kan indgå i mit fremtidige arbejdsliv, som sandsynligvis kommer at indeholde noget med kulturformidling/-coordinering.

Samtidig som jeg har denne interesse for dette nye medie, så har jeg en skepsis. Jeg har altid været lidt langsom at tage imod nye produkter. Min begejstring går ikke på at teknikken findes, som gør at alt dette er muligt. Hvis det ikke kan bruges til noget fornuftigt og nødvendigt, så taber det min interesse. Muligvis kan dette semester give mig et bedre grundlag for at vurdere hvor, hvornår og hvordan brugen af webben kan være hensigtsmæssig. Webben er “bare” tekniske muligheder, som kan inddrages i samfundets-, virksomheders-, sociale gruppers-, og enkelt personers liv og deres kommunikation med omverden. Så... Hvordan udnytter vi webben hensigtsmæssigt i fremtiden?

Min tekniske og erfaringsmæssige baggrund er spinkel. Jeg har brugt nettet til at skrive e-mails, læse nyheder og søge informationer. En del af kommunikationen i de forrige semesteres gruppearbejde har fordelagtigt foregået over nettet. Mine erfaringer med at lave hjemmesider er på et absolut begynderniveau, men jeg er startet. Og mine erfaringer med Web 2.0 er stortset lig 0,0. Jeg er dog en smule aktiv inde på de studerendes net-mødestet www.biblnet.dk.

4 comments:

Jenni said...

Godt at kende og genkende dig, mon det er din diplomatiske sans der giver os både webbet og webben? :)

Pernille said...

Hey Svend

Virkelig lækkert layout - jeg tror vores blogs er tvillinger, hæ hæ... :o)

/Pernille :o)

Sarah said...

Virkelig god startreflektion Svend! Jeg ville ønske jeg lød lige så velovervejet.. Det gør jeg så ikke!

Torben said...

Hej Svend
Jeg fandt din blog ved at gisse mig frem.
Undrer mig stadig over det hersens blog-fænomen, det er noget underligt - at gøre noget privat offentligt - en art dagbog med strøm på.
Bloggen emmer af den vante seriøsitet og som altid er du helvedes velforberedt.
Jeg holder meget af den forårsgrønne farve bloggen har som bund.
See U
Torben